آیا شما درگیر روابط سریالی هستید؟
روابط سریالی به روابطی گفته میشه که دراون فرد بعد از قطع یک رابطه سریع رابطه جدید رو شروع میکنه و نمیتونه که تنهایی رو تحمل کنه.
بعضی از این افراد روابطشون مدت زمانی زیادی طول میکشه و بعضی دیگه روابطشون خیلی کوتاه مدت هست ولی ویژگی اصلی هردو اینه که این افراد نمیتونن تنهایی رو تحمل کنن و باید حتما در یک رابطه باشن
اما چرا یک سری افراد درگیر روابط سریالی میشن؟ در ادامه چند تا دلیل رو باهم مرور میکنیم:
ترس از تعهد
بعضی از این افراد (ونه همه اونها) ممکنه به دلیل ترس از تعهد وقتی که رابطشون داره جدی میشه، یکهو رابطه رو ترک کنن و وارد یک رابطه جدید بشن.
خود تخریبی
بعضی از افراد ممکنه روابط خوبشون رو به هم بزنن تنها به این دلیل که ثبات در رابطه براشون آزار دهنده هست. این افراد ممکنه روابطی که به ثبات و ارامش رسیده رو به هم بزنن، به این دلیل که براشون خسته کنندس و تصورشون از رابطه یک چیز پرآشوب و بی ثبات هست.
بی ارزش دانستن خود
بعضی از افراد ممکنه وقتی که تنهان احساس ارزشمند بودن نکنن و توجه یک پارتنر احساس ارزشمند بودن بهشون بده.
کمال گرایی
یک فرد کمالگرا ممکنه یک رابطه رو با دیدن یک نقص در طرف مقابل و یا با اولین شک و تردید رها کنه و به امید پیدا کردن یک رابطه بی نقص وارد روابط بعدی بشه.
تجربه تراما
تراماها یا اتفاقات ناگوار دوران کودکی ممکنه باعث بشه که یک فرد نتونه تعارضات رابطشو حل کنه و یک ارتباط سالم با شریک عاطفی اش داشته باشه.
تفکر سیاه و سفید
افرادی که تفکر سیاه و سفید دارن ممکنه با یک نگاه از یک فرد یه بت بسازن و اون رو فرد ایده آلی بدونن ولی با دیدن اولین مشکل اون فرد رو ول کنن و دنبال یک فرد دیگه که از نظرشون ایده آله برن.
داشتن روابط سریالی به خودی خود مشکل نیست اما میتونه یک سری مشکلات رو در پی داشته باشه که باهم مرورشون میکنیم:
عدم سوگواری برای روابط گذشته
پایان یک رابطه برای افراد بسیار دردناک و سخته و ما بعد از پایان یک رابطه نیاز به زمان داریم که این اتفاقات ناخوشایند رو هضم کنیم و به سوگ رابطه بشینیم. گذر زمان، باعث میشه به اشتباهات رخ داده در رابطه عمیق بشیم و از اون در جهت رشد و بهبود روابط آتی استفاده کنیم. افرادی که روابط سریالی رو تجربه میکنن، بدون این که این سوگواری رو طی کنن به همراه آسیب ها و اشتباهاتشون وارد رابطه بعدی میشن و درسی از روابط گذشته نمیگیرن. همچنین این سوگواری نکردن میتونه باعث بروز مشکلات هیجانی در آینده بشه
ماسک زدن
برخی از روابط عاطفی برای پوشاندن مشکلات زیربنایی تر استفاده میکنن. چون وقتی تنها باشن اون مشکلات خودشونو بیشتر نشون میدن. پس مدام وارد رابطه های جدید میشن که اون حس منفی رو تجربه نکنن، غافل از این که تنهایی میتونه براشون سازنده باشه و بهشون کمک کنه دلیل حال بدشون رو دریابن و برای درمانش اقدام کنن.
ورود به روابط سمی
وقتی ما روابط زیادی رو به صورت سریالی تجربه کنیم، احتمال این که با افرادی که گزینه مناسبی برای ما نیستن وارد رابطه بشیم، و روابط سمی رو تجربه کنیم که آسیب های زیادی به ما میزنن.
غفلت از روابط مهم دیگر
افرادی که وارد روابط سریالی میشن، ممکنه از روابط مهم دیگه شون مثل رابطه با دوستان و خانواده غفلت کنن، چرا که شروع روابط جدید نیازمند صرف وقت و انرژی زیادیه.
یادتون باشه که تنهایی هم مزایایی داره. وقتی شما تنها باشید، فرصت بیشتری برای رسیدن به اهداف فردی و علایقتون دارید و همچنین زمان بیشتری رو میتونید برای سایر روابطتون داشته باشید؛ در همین حین میتونیم دلایل زیربنایی احساس ناراحتی مون وقتی که تنها هستیم رو بیشتر کنکاش کنیم و در جهت رشد قدم برداریم.